Körsång
Körsång i Gnesta

Körsång i Gnesta med KARINS ÄNGLAR


VAR? Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta. Vi håller till i B-salen som ligger en trappa ner.
NÄR? Tisdagar 19.00-20.30

HÖSTEN 2024 startar repetitionerna tisdagen den 27 augusti kl. 18.30-20.00


Deltagaravgiften är 950 kr per person/termin. Minst tio repetitionstillfällen garanteras under terminen, ofta blir det fler.
Konserter genomförs vid terminsavslut vår och höst.

Är du nyfiken på om kören passar dig? Vi hälsar nya medlemmar välkomna till hösten 2024.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse till att sjunga med oss via kontaktformuläret nedan!

Ja - jag vill sjunga med Karins Änglar!

 
 
 
 

Om kören

Denna kör är till för dig som vill sjunga! Det finns många undersökningar som visar att det är otroligt hälsosamt att sjunga. Du mår bra både psykiskt och fysiskt av det. Kören sjunger en blandad repertoar med tonvikt på visa/folkmusik och jobbar grundläggande med sångteknik. Kören är en möjlighet för dig att få använda, sjunga och utveckla din röst. Det behöver inte låta perfekt utan det ska vara lustfyllt, utvecklande och kul!

Så här går det till

Kören arbetar med sång som utgår från talrösten och efter att vi mjukat upp våra instrument (dvs. våra kroppar) startar vi varje repetitionstillfälle med övningar som utgår från talrösten. De som är ovana sångare brukar uppleva detta som positivt eftersom talet för de flesta är något naturligt som man känner sig bekväm i.

Utan luft och flöde blir det ingen sång, därför lägger vi också fokus på andningen. Inga noter används utan allt lärs ut allt på gehör, dvs. körledaren sjunger en fras och så härmar alla den frasen.

Sångbanken

Blir man medlem i kören får man tillgång till en sångbank på webben där aktuell repertoar finns samlad. Kören har inga traditionella stämindelningar överhuvudtaget – alla får lära sig allt. När vi närmar oss konsert brukar det utkristallisera sig naturligt vem som sjunger vilken stämma.

Karin Ericsson Back

Karin Ericsson Back är körens grundare och ledare. Hon är sångerska, folkmusiker och pedagog och har haft sång och musik som yrke i över 20 år. Hon är utbildad musiker och pedagog vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt utbildad lärare i Holiyoga Röst.

Rösten är Karins huvudinstrument och hon arrangerar de flesta av sångerna kören sjunger. Glädje och passion är hennes ledord när det kommer till sång - alla röster ska höras!