VisaFolk

Om VisaFolk

VisaFolk - Visor & Folkmusik i Sörmland är en paraplyorganisation för en samling ideella föreningar som arbetar för att arrangemang med folkmusik och visor i Sörmlands län ska få större spridning. Tillsammans är vi så mycket starkare!


VisaFolk bildades hösten 2014 på initiativ av Vokalfabriken Gnesta (f.d Teater i Gnesta). I dagsläget är vi fyra ideella föreningar i tre sörmländska kommuner - Flen, Gnesta och Nyköping. Vi samarbetar gällande marknadsföring och söker projekt- och verksamhetsstöd tillsammans.


Vi spånar idéer i stort och smått och har visionen om att det i framtiden ska vara lättare för mindre arrangörer att verka i Sörmland. Visafolk är inte en arrangerande förening i sig utan fungerar som en paraplyorganisation för anslutna föreningar.

Under 2024 har VisaFolk beviljats bidragsstöd från Region Sörmland. Är ni en förening i Sörmland och anordnar arrangemang inom folkmusik/visa? Hör gärna av er då vi önskar att vårt nätverk ska växa!

Kontakta VisaFolk

Skriv ditt meddelande/fråga i kontaktformuläret. Vi svarar så snart vi kan!

 
 
 
 

VisaFolks medlemsföreningar

Vokalfabriken Gnesta

Vokalfabriken verkar för ett rikare kulturliv för barn, ungdomar och vuxna i Gnesta kommun. Med fokus på röst ryms körsång och olika kurser i sång och kulning inom verksamheten. Föreningen samarbetar gärna med andra aktörer inom scenkonst.
Vokalfabriken Gnesta >>

Fåfängan Nyköping

På en höjd intill Nyköpingsån, precis där naturreservatet Hållet öppnar sig mot söder ligger två gamla torp omgärdade av en vild trädgård. Platsen har så länge minnet sträcker sig kallats Fåfängan. Sedan 2011 är det en plats för rekreation och inspiration med en vital kulturscen och ett litet trädgårdscafé. Fåfängan >>

Sigridslund kulturförening

Sigridslunds kulturförening skapar kulturevenemang med musik, teater och konst vid Sigridslunds skola i Årdala, Flen. Den gamla skolan har en liten och intim scen inomhus och en fantastisk trädgård med en stor altan som nyttjas som scen under sommarhalvåret.

Sigridslund kulturförening >>

Dunker Hornblåsare

Vallmusik på ko- och bockhorn är tillsammans med kulning (herderop) den äldsta traditionella musik vi har i Sverige. Dunkers Hornblåsare vill sprida denna speciella kultur till unga människor och till nyanlända invandrare/flyktingar och väcka intresse för hornblåsning och svensk folkmusik.

Dunkers Hornblåsare >>