Sång via Zoom - anmälan öppen!


Sång via Zoom - häng med på en sprudlande röst-och sångtimme tisdagar kl. 18.30-19.30!

Pga rådande pandemi ser inte körverksamheten ut som den brukar då risken för smittspridning är stor vid sångutövande. Uppstarten den 26 jan 2021 kl. 18.30-19.30 sker digitalt via Zoom.

Deltagarna loggar via en Zoom-länk på sin dator, telefon eller platta och deltar i en timmes sångundervisning ledd av körledaren Karin Ericsson Back. Det funkar inte att sjunga tillsammans digitalt men det blir ändå en timme fylld av sång och glädje, en möjlighet till att få använda rösten och utveckla den hemifrån. Som deltagare har man inte sin mikrofon påslagen när man sjunger, ingen annan i Zoom-rummet kommer höra dig.

Entréavgift 50 kr/tillfälle via swish. Anmäl dig nedan så kommer mer info via e-post!

Sång via Zoom drivs av föreningen Vokalfabriken och ingår som studiecirkel i Bilda Studieförbund.


När pandemin stillat sig återgår kören till ordinarie repetitioner.
VAR? Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta. Vi håller till i salen som ligger en trappa ner.
NÄR? Tisdagar 18.30-20.00

Om kören

Denna kör är till för alla som vill sjunga! Det finns många undersökningar som visar att det är otroligt hälsosamt att sjunga, man mår bra både psykiskt och fysiskt av det. Kören sjunger en mycket blandad repertoar och jobbar grundläggande med sångteknik. Kören är en möjlighet för människor att få använda, sjunga och utveckla sina röster. Det behöver inte låta perfekt utan det ska vara lustfyllt, utvecklande och kul!

Så här går det till

Kören arbetar med sång som utgår från talrösten och efter att vi mjukat upp våra instrument (dvs. våra kroppar) startar vi varje repetitionstillfälle med övningar som utgår från talrösten. De som är ovana sångare brukar uppleva detta som positivt eftersom talet för de flesta är något naturligt som man känner sig bekväm i.

Utan luft och flöde blir det ingen sång, därför lägger vi också fokus på andningen. Repertoaren är mycket blandad, vi sjunger allt från folkliga visor till poplåtar och musikal.  Inga noter används utan allt lärs ut allt på gehör, dvs. körledaren sjunger en fras och så härmar alla den frasen.

Sångbanken

Blir man medlem i kören får man tillgång till en sångbank på webben där aktuell repertoar finns samlad. Kören har inga traditionella stämindelningar överhuvudtaget – alla får lära sig allt. När vi närmar oss konsert brukar det utkristallisera sig naturligt vem som sjunger vilken stämma.

Körens ledare

Karin Ericsson Back är körens ledare sedan starten 2007.
Hon är sångerska, musiker och pedagog och har haft sång och musik som yrke i över 20 år. Hon är utbildad musiker och pedagog vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Rösten är Karins huvudinstrument och hon arrangerar de flesta av sångerna kören sjunger. Glädje och passion är hennes ledord när det kommer till körsång - alla röster ska höras. Varmt välkommen att sjunga med Karins Änglar!

Ja! Jag vill sjunga i kör!