KOM OCH SJUNG MED OSS!

Körsång i Gnesta med KARINS ÄNGLAR


VAR?
 Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta. Vi håller till i salen som ligger en trappa ner.
NÄR?
 Tisdagar 18.30-20.00
VÅREN 2023 startar repetitionerna tisdagen den 17 januari kl. 18.30-20.00.

Deltagaravgiften är 950 kr per person/termin. Vårterminen pågår mellan 17 jan och 9 maj (uppehåll 7 feb, 28 feb och 11 april). Minst tio repetitionstillfällen garanteras under terminen (ofta blir det fler). En vårkonsert genomförs den 9 maj.

Är du nyfiken på om kören passar dig? Vi hälsar nya medlemmar välkomna till hösten 2023. 

VARMT VÄLKOMMEN ATT ANMÄLA DIG TILL KÖREN VIA KONTAKTFORMULÄRET NEDAN!
Ja - jag vill sjunga med Karins Änglar!

Om kören

Denna kör är till för dig som vill sjunga! Det finns många undersökningar som visar att det är otroligt hälsosamt att sjunga. Du mår bra både psykiskt och fysiskt av det. Kören sjunger en blandad repertoar med tonvikt på visa/folkmusik och jobbar grundläggande med sångteknik. Kören är en möjlighet för dig att få använda, sjunga och utveckla din röst. Det behöver inte låta perfekt utan det ska vara lustfyllt, utvecklande och kul!

Så här går det till

Kören arbetar med sång som utgår från talrösten och efter att vi mjukat upp våra instrument (dvs. våra kroppar) startar vi varje repetitionstillfälle med övningar som utgår från talrösten. De som är ovana sångare brukar uppleva detta som positivt eftersom talet för de flesta är något naturligt som man känner sig bekväm i.

Utan luft och flöde blir det ingen sång, därför lägger vi också fokus på andningen. Inga noter används utan allt lärs ut allt på gehör, dvs. körledaren sjunger en fras och så härmar alla den frasen.

Sångbanken

Blir man medlem i kören får man tillgång till en sångbank på webben där aktuell repertoar finns samlad. Kören har inga traditionella stämindelningar överhuvudtaget – alla får lära sig allt. När vi närmar oss konsert brukar det utkristallisera sig naturligt vem som sjunger vilken stämma.

Karin Ericsson Back

Karin Ericsson Back är körens grundare och ledare. Hon är sångerska, folkmusiker och pedagog och har haft sång och musik som yrke i över 20 år. Hon är utbildad musiker och pedagog vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt utbildad lärare i Holiyoga Röst.

Rösten är Karins huvudinstrument och hon arrangerar de flesta av sångerna kören sjunger. Glädje och passion är hennes ledord när det kommer till sång - alla röster ska höras!

TIDIGARE VERKSAMHET

Sång via Zoom våren 2021


Sång via Zoom - häng med på en sprudlande röst-och sångtimme tisdagar kl. 18.30-19.30!

Pga rådande pandemi ser inte körverksamheten ut som den brukar då risken för smittspridning är stor vid sångutövande. Därför finns det nu möjlighet att sjunga hemma via det digitala Zoom-rummet.

Som deltagare loggar du in via en Zoom-länk på din dator, telefon eller platta och deltar i en timmes röst- och sångundervisning ledd av Karin Ericsson Back. Det funkar inte att sjunga tillsammans digitalt men det blir ändå en timme fylld av sång och glädje, en möjlighet till att få använda rösten och utveckla den hemifrån. Som deltagare har du inte din mikrofon påslagen när du sjunger, ingen annan i Zoom-rummet kommer höra dig.

Repertoaren under Sång via Zoom består av visor, både traditionella folksånger och nykomponerat. Främst fokus på melodisång men stämmor smyger sig in då och då. Vi jobbar med talrösten som utgångspunkt. Hittar djupa andetag som stärker upp röstkvalitén, skönt flöde i kroppen, klangplacering och registerbreddning.

Inga förkunskaper krävs för att kunna delta och allt lärs ut på gehör. Som deltagare får du tillgång till en webblänk där du hittar aktuell repertoar och övningar vi går igenom. 

Entréavgiften är 50 kr per tillfälle via swish och du väljer själv hur många gånger du vill delta. Terminen sträcker sig fram till och med den 25 maj 2021.

Sång via Zoom drivs av föreningen Vokalfabriken och ingår som studiecirkel i Bilda Studieförbund.

Välkommen med din anmälan!